|
Tweet |

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Zerrin Yılmaz Erdoğan, son dönemde okullarda yaşanan silahlı saldırılara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Erdoğan, bu olayların artık münferit olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek, yaşananların derin toplumsal sorunların bir yansıması olduğunu ifade etti.
Erdoğan açıklamasında, eğitim sisteminde yaşanan sorunlar, gençlerin artan gelecek kaygısı, ağırlaşan ekonomik koşullar ve kontrolsüz bireysel silahlanmanın bu tabloyu ortaya çıkardığını vurguladı.
Devletin, olaylar yaşandıktan sonra değil, yaşanmadan önce önlem alabilecek mekanizmalara sahip olması gerektiğini belirten Erdoğan, “Çocuklarımızın güvenliğini sağlayamayan, gençlerimizin umudunu büyütemeyen bir yönetim anlayışı kabul edilemez” ifadelerini kullandı.
Yaşanan gelişmelerin siyasi sorumluluğuna dikkat çeken Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı’nın istifa etmesi gerektiğini savundu.
Açıklamasının sonunda Erdoğan, çocukların güvenliği ve gençlerin geleceği için bilimsel, kamusal ve önleyici eğitim politikalarının hayata geçirilmesinin artık zorunluluk haline geldiğini kaydetti.
